Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@19:00:51 GMT

شبکه باز تلگرام Telegram Open Network یا TON چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۳۹۳۸

شبکه باز تلگرام Telegram Open Network یا TON چیست؟

شبکه باز تلگرام Telegram Open Network یا TON چیست؟در صورت موفقیت پروژه‌ی شبکه باز تلگرام Telegram Open Network ، دیگر پس از آن نمی‌توان به واسطه‌ی روش‌های معمول اقدام به محدود کردن این پیام رسان کرد و هم‌چنین، چنان‌که خود تیم تلگرام می‌گوید، این کار امکان ساخت اپ‌ها  را بر اساس شبکه باز تلگرام به توسعه دهندگان می‌دهد، موردی که شباهت زیادی به گوگل پلی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نت نوشت: تلگرام در ایران فیلتر شد و با وجود آن که حول و حوش ۲۰ روز از فیلتر این پیام‌رسانِ محبوبِ ایرانیان می‌گذرد، هنوز که هنوز است بحث‌های بسیاری در ارتباط با آن، از جمله فیلتر‌شدن‌اش، خداحافظیِ همیشگی با آن، جایگزین‌های‌اش و البته امنیتِ جایگزین‌های‌اش، مطرح است. اما، چنان‌که انتظار می‌رفت، و البته نمونه‌ی آن را در دی ماه سال ۹۶، آن هنگام که به دلایلی تلگرام موقتاً از دسترس خارج شد، دیدیم، این تصمیم، یعنی فیلترینگ تلگرام، کاربران ایرانی را خوش نیامد و آن‌چنان سبب نگشت که بخش عمده‌ای از کاربران ایرانی رخت از تلگرام بربندند و به سوی پیام‌رسان‌های ایرانیِ جایگزین، که از میان آن‌ها تمرکز بیش‌تر بر روی پیام‌رسانِ سروش است، کوچ نمایند. اما فارغ از این موارد، بحثی که از همان دی ماه ۹۶ در ارتباط با تلگرام وجود داشته و این روزها نیز هنوز وجود دارد، بحث شبکه باز تلگرام Telegram Open Network ، که البته با TON نیز آن را می‌شناسند، است.


این بحث، همین چند وقت پیش که تلگرام در روسیه فیلتر شد، و دلیل آن را امتناع تلگرام از ارائه‌ی کلیدهای رمزنگاری تلگرام به سازمان‌های امنیتی ذکر کردند، نیز گُر گرفت و سخن از بهره بردن از یک پلتفرم با نام بلاک چین برای ایجاد طرحی با نام «مقاومت دیجیتال» به میان آمد.


همین چند وقت پیش که تلگرام در روسیه فیلتر شد و در واقع حدود ۲۰ میلیون IP بَن شده بودند، پاول دورف، مدیر پیام‌رسان تلگرام، گفت که هیچ مانعی برای دسترسی کاربران روسی به تلگرام وجود ندارد و از زمانی که محدودیت‌ها در روسیه اعمال شده‌اند کاهش قابل ملاحظه‌ای در راستای استفاده‌ی کاربران از تلگرام دیده نشده است.


فارغ از بحث فیلترینگ تلگرام در روسیه و ایران، بیایید نگاهی به این شبکه باز تگرام یا TON داشته باشیم و اصلاً ببینیم ماجرای‌اش چیست؟


شبکه باز تلگرام TELEGRAM OPEN NETWORK یا TON
گفته می‌شود که تلگرام در حال حاضر حول و حوش ۲۰۰ میلیون کاربر دارد و به نسبت سایر پیام‌رسان‌ها از گروه‌ها و کانال‌هایی بیش‌تر در ارتباط با ICO (عرضه‌ی اولیه‌ی ارز دیجیتال) برخوردار است و هم‌چنین فالوورهای زیادی در ارتباط با ارز مجازی دارد که همین امر موجب شده که برخی سرمایه گذاران با نگاهی خوش‌بینانه به این پیام رسان توجه داشته باشند.


حال پروژه‌ی شبکه باز تلگرام Telegram Open Network پروژه‌ای ست مبتنی بر همین عرضه‌ی اولیه‌ی سکه یا ارز دیجیتال و البته مبتنی بر پلتفرم چندمنظوره‌ی بلاک‌چین برای ایجاد یک ارز دیجیتالِ مختص به خود تلگرام و البته پیام‌رسانی فعال بدون نیاز به ارتباط با سرور.


البته از آنجا که تلگرام نتوانسته به یک پلتفرم بلاک‌چین موجود دسترسی پیدا کند، درصدد برآمده که پلتفرم بلاک‌چین مورد نیاز خود را توسعه دهد.


تا کنون نیز در ۲ دورِ پیش از ICO توانسته ۸۵۰ میلیون دلار را به ۱٫۷ میلیارد دلار افزایش دهد، که البته تعداد سرمایه گذاران در هر دور کمتر از ۱۰۰ نفر بوده است. البته  دور سومِ پیش از ICO نیز ممکن است صورت گیرد و اگر تلگرام تصمیم بر ICO گیرد آن هنگام است که می‌توانند به مبلغی حول و حوش ۲٫۶ میلیارد دلار برسند.


از باب مقایسه‌ی Telegram Open Network با سایر پروژه‌های ICO بایستی گفته شود که تا کنون بزرگ‌ترین پروژه‌های مربوط به ICO عبارت بوده‌اند از:


Filecoin با ۲۵۷ میلیون دلار

Tezos با ۲۳۲ میلیون دلار

Polkadot با ۱۴۵ میلیون دلار


با توجه به جدول و هم‌چنین برخی گزارش‌ها، گویا شبکه باز تلگرام یا TON قرار است نسل پنجم از پلتفرم بلاک‌چین باشد، و البته نسلی بهتر از نسلِ چهارمِ بلاک‌چین یعنی Polkadot.


 Polkadot صرفاً ۱۴۵ میلیون دلار افزایش داشته و این در حالی است که TON افزایش ۱٫۷ میلیارد دلاری را تجربه کرده. با توجه به حدود ۲۰۰ میلیون کاربر ماهانه‌ی تلگرام، بایستی دید دقیقاً این رشد چه روندی را در آینده طی خواهد کرد.


روندی که خودِ تلگرام در ارتباط با شبکه باز تلگرام Telegram Open Network یا TON معرفی کرده به قرار زیر است:
سه ماهه‌ی اول سال ۲۰۱۸: اقدام به راه اندازی شناسه‌های امن کاربرانسه ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۸: یک آزمایش اولیه از TONسه ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۸: آزمایش امنیتی TONسه ماهه‌ی چهارم سال ۲۰۱۸: گسترش دادن نسخه‌ی پایدار TONسه ماهه‌ی چهارم سال ۲۰۱۸: راه اندازی کیف پول تلگرامسه ماه‌ی اول سال ۲۰۱۹ : راه اندازی سیستم اقتصادی TON در تلگرامسه ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۹: راه اندازی خدمات TON و پروکسیالبته گفته می‌شود که تا سال ۲۰۲۱، TON به ON تغییر نام خواهد داد.


سخن آخر

در صورت موفقیت پروژه‌ی شبکه باز تلگرام ، دیگر پس از آن نمی‌توان به واسطه‌ی روش‌های معمول اقدام به محدود کردن این پیام رسان کرد و هم‌چنین، چنان‌که خود تیم تلگرام می‌گوید، این کار امکان ساخت اپ‌ها  را بر اساس شبکه باز تلگرام به توسعه دهندگان می‌دهد، موردی که شباهت زیادی به گوگل پلی دارد.


البته با توجه به آن که تیم تلگرام از سوی مقامات امنیتی روسیه برای ارائه‌ی کلیدهای رمزنگاری تحت فشار است، و همچنین این پیام‌رسان در کشور خودمان مدتی ست که فیلتر شده، بایستی منتظر بمانیم و ببینیم که این پروژه قادر به حفظ سرعت رشد فعلی خود خواهد بود یا خیر.


در آخر  گفتنی است که با وجود آن که تلگرام خیلی در روسیه کاربر ندارد، پاول دورف مقاومت بسیاری را در برابر فشارهای مقامات امنیتی روسیه تحمل می‌کند و تا کنون کلیدهای رمزنگاری را به آنان تحویل نداده، چرا که اولاً روسیه کشورش است و ثانیاً دورف اعتقاد بسیاری به آزادی بیان و آزادی اینترنت دارد و به همین دلیل یکی از امن‌ترین پیام‌رسان‌ها که اهمیت بسیاری به حریم حصوصی کاربران می‌دهد را توسعه داده.


منابع مورد استفاده:
wiserico
cointelegraph
techcrunch
به کانال تلگرام نت نوشت بپیوندید به صفحه اینستاگرام نت نوشت بپیوندید

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QGp

منبع: فردا

کلیدواژه: تلگرام فیلتر فیلترینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۳۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد

قائم مقام دبیرکل خانه کارگر گفت: مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد که زنجان هم یکی از آنهاست.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان؛ حسن صادقی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در مراسم افتتاح خانه کارگر زنجان به موضوع افزایش حقوق کارگران و انتقاد از نحوه افزایش دستمزد کارگران، اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد توجه خانه کارگر در کنار دفاع از حقوق کارگران، موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی است که از مطالبات جدی این تشکل است.

وی با اشاره به خدمات و فعالیت‌های خانه کارگر برای تأمین امکانات رفاهی جامعه هدف، اضافه کرد: همه تلاش خانه کارگر مبنی بر مطالبه حقوق کارگران است که این مطالبه‌گری با حفظ خطوط قرمز دنبال می‌شود.

قائم مقام دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه خانه کارگر همواره حرف خود را در دفاع از کارگران زده و خطوط قرمز خانه کارگر نیز فقط «مقام معظم رهبری» و نظام بوده است، اضافه کرد: برای این تشکل فقط نگاه دولت‌ها به قشر کارگر اهمیت داشته است و بس! وگرنه خانه‌کارگر؛ چوب خورده دولت‌ها بوده و بسیاری از افرادش محاکمه شده‌اند.

وی با اشاره آموزش‌های کوتاه‌مدت و آموزش دانشگاهی و ارائه خدمات حقوقی در راستای خدمت رسانی مطلوب به اعضای تحت پوشش بر لزوم توسعه خدمات تفریحی و رفاهی به اعضا تاکید کرد و گفت: رایزنی‌ها برای توسعه مراکز خدمات رسان تفریحی در سرتاسر کشور را ادامه خواهیم داد که قطعاً زنجان نیز یکی از استان‌های هدف گردشگری خواهد بود.

وی با اشاره در ادامه این مراسم دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان نیز با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار نفر در استان زنجان عضو مستقیم تشکیلات خانه کارگر هستند، تصریح کرد: با احتساب خانواده اعضای خانه کارگر زنجان، در مجموع بیش از ۵۰ هزار نفر در استان با این تشکیلات در ارتباط هستند.

اصغر نجاری با توضیح اینکه تحویل زمین ۴۰۰ مترمربعی برای احداث خانه کارگر پس از شش سال پیگیری در دولت سیزدهم محقق شد، افزود: پیش‌بینی می‌شود ساختمان خانه کارگر استان تا حدود سه سال آینده در صورت تأمین اعتبارات به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 750121

دیگر خبرها

  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • اسکان اضطراری در پی بارندگی در سنندج
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • قابلیت جدید واتساپ که حتی تلگرام هم آن را ندارد!
  • آماده‌ باش دستگاه‌ های امدادی و خدمات‌ رسان در چهارمحال و بختیاری
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟