Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاول دورف: مانع فعالیت کانال های تلگرامی دارای محتوای تروریستی می شویم

به دنبال اعلام خبر مسدودسازی شبکه پیام رسان موبایلی تلگرام در اندونزی، «پاول دورف» مدیرعامل تلگرام از تصمیمش برای ممانعت از فعالیت کانال‌های تلگرامی دارای محتوای تروریستی و حمایت از این گروه‌ها، عضوگیری و تبلیغات و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. خبر داد. اندونزی، بزرگترین جمعیت مسلمانان جهان را در خود جای داده و فعالیت گروه‌های افراط‌ گرا و تروریستی از جمله داعش در آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه، مقامات دولتی و امنیتی این کشور را نگران کرد و به همین دلیل هم روز جمعه 14جولای به منظور جلوگیری از هرگونه تبلیغ تروریستی و جذب نیرو از این کشور، نسخه وب تلگرام در اندونزی فیلتر شد. هرچند هنوز نسخه موبایلی تلگرام در این کشور در حال فعالیت است ولی به «پاول دورف» اخطار داده شد در صورتی که فکری به حال کانال‌های مبلغ تروریست‌ها نکند، این نسخه هم فیلتر خواهد شد.

گام‌های تلگرام برای رضایت دولت اندونزی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، پس از ایجاد محدودیت و اعمال فیلترینگ نسخه وب تلگرام در اندونزی، این موضوع به مذاق کاربران این شبکه پیام‌رسان موبایلی خوش نیامد و این گروه که البته تعداد آنها نیز کم نیست، اعتراض گسترده خود را در توئیتر و فیس بوک اعلام کرده و یادآور شدند از اینکه نمی‌توانند به دامنه web.telegram.org دسترسی داشته باشند رضایت ندارند و از دولت خواستند که هر چه زودتر این محدودیت برداشته شود. گفتنی است اندونزی با جمعیت حدود 263میلیونی، نزدیک به 132میلیون کاربر اینترنت دارد که تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی آن به 106میلیون نفر می‌رسد و موضوع مهم‌تر اینکه تعداد کاربران شبکه‌های پیام رسان موبایلی اندونزی بیش از 92میلیون نفر است. نگاهی گذرا به این آمار نشان می‌دهد که جمعیت کاربران تلگرام در این کشور، تعداد قابل ملاحظه‌ای است و به همین دلیل هم دولت اندونزی و همچنین «پاول دورف» راهکار تعامل را انتخاب کرده‌اند. به دنبال مسدود شدن نسخه وب تلگرام در اندونزی،«پاول دورف» مدیرعامل این شبکه اجتماعی در واکنش به عمل دولت این کشور، در کانال تلگرام خود نوشت: از این عمل دولت اندونزی بسیار نگران شده‌ام و به همین دلیل گام‌هایی برای مسدودسازی کانال‌هایی مشخص که حاوی محتوای تروریستی است و توسط دولت اندونزی گزارش شود، خواهیم برداشت. وی همچنین در اکانت توئیتر خود نیز نوشت: این خیلی عجیب است که ما تاکنون هیچ درخواستی از دولت اندونزی دریافت نکرده‌ایم ولی به ناگهان تلگرام در این کشور فیلتر می‌شود ولی ما حتماً پیگیری کرده و در این زمینه تصمیم‌های درستی می‌گیریم.

آخرین خبر درباره تصمیم تیم تلگرام برای تعامل با اندونزی هم این است که تلگرام اعلام کرده به دنبال نگرانی اندونزی، تیمی از مدیران آشنا با زبان و فرهنگ این کشور را به کار گرفته‌ تا در کنار کانال‌هایی که این کشور به تلگرام معرفی می‌کند، کانال‌های دارای محتوای تروریستی را با سرعت بیشتری شناسایی کنند و مشکل هرچه سریع‌تر رفع شود.

فیلتر 11 دامنه تلگرام در اندونزی

اما دلیل اینکه اندونزی بدون هیچ اخطار قبلی و شکایتی مشخص اقدام به فیلتر کردن تلگرام کرد چه بود؟ «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی دراین باره گفت: ما فعلاً بجز تلگرام با بقیه شبکه‌های اجتماعی مشکلی نداریم. ما می‌دانیم که کمپانی‌های مالک این شبکه‌های اجتماعی به تجارت خود نیاز دارند و نمی‌خواهیم مانعی بر سر کسب و کار آنها ایجاد کنیم ولی اعتقاد داریم که آنها هم باید همکاری بیشتری با ما داشته باشند تا مشکلات و تهدیدات امنیتی در اندونزی بشدت کاهش یابد. اگر این مشکلات حل نشود معتقدیم که این فیلترها باید انجام شود چون بسیاری از این کانال‌ها در حال ترویج نفرت، آموزش طریقه ساخت بمب، عضوگیری برای گروه‌های تروریستی و... هستند. در همین راستا فعلاً 11 دامنه تلگرام یا DNS ازجمله t.me, telegram.me, telegram.org, core.telegram.org, desktop.telegram.org, و...فیلتر شده و چنانچه مشکل ما با تلگرام حل نشود نسخه موبایلی این اپلیکیشن را نیز فیلتر خواهیم کرد. البته برخی نیز این عمل اندونزی را واکنش به حمله تروریستی دو ماه قبل یک مهاجم به دو پلیس در یک مسجد این کشور می‌دانند. هرچند ابتدا اعلام شد که این مهاجم از طریق تلگرام با همرزمانش ارتباط داشته و فرمان‌ها و دستورات جدید را دریافت می‌کرده ولی در نهایت مشخص شد وی هیچ ارتباطی با گروه تروریستی داعش نداشته ولی برخی محتواهای موجود در تلگرام از جمله تبلیغات داعش، وی را به این حمله تروریستی ترغیب کرده است. همین موضوع دولت اندونزی را بسیار نگران تکرار چنین حوادثی کرده و از همان ابتدای امر مسدودسازی را در پیش گرفت که البته به نظر می‌رسد حالا دیگر مشکل بین تلگرام و این کشور در حال حل شدن است. تلگرام متأسفانه بسیار مورد توجه گروه تروریستی داعش قرار گرفته است و اعضای این گروه از چت روم‌های این پلتفرم برای انجام مکالمات خصوصی و ارتباط گرفتن محرمانه و امن با سایر اعضای گروه استفاده می‌کنند. تلگرام نیز همچون واتس اپ دارای رمزگذاری بسیار امن است وحتی کمپانی‌های ایجاد‌کننده این پلتفرم‌ها نیز نمی‌توانند محتوای چت‌های خصوصی و پیام‌ها را ببینند ولی واقعیت این است که این پلتفرم قابلیت‌های مثبت فراوانی نیز دارد که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. اندونزی تنها کشوری نیست که تاکنون با تلگرام و... مشکل داشته ومقامات امنیتی بسیاری از کشورهای دیگر نیز تاکنون از چنین اپلیکیشن‌هایی که فضایی امن برای ارتباط گرفتن تروریست‌ها مهیا کرده‌اند شکایت داشته‌اند. از این کشورها می‌توان به بریتانیا و استرالیا اشاره کرد که کمپانی‌های فناوری را مجبور کرده‌اند برای یافتن این تهدیدات تروریستی با آژانس‌های امنیتی آنها همکاری‌های گسترده‌تری داشته باشند.

فضای مجازی در ایران

در حالی که حتی پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان جهان نیز راه تعامل با شبکه‌های اجتماعی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان را در پیش گرفته و احتمالاً با همکاری «پاول دورف»، این شبکه پیام رسان موبایلی در اندونزی بدون محدودیت به فعالیت خود ادامه خواهد داد، اما همچنان در برخی کشورها از جمله ایران هر روز کاربران منتظر شنیدن خبرهای تازه‌ای از تقابل با تلگرام هستند. گفتنی است که وزارت ارتباطات و دولت یازدهم و شخص رئیس جمهوری تاکنون دغدغه باز بودن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را داشته‌اند چرا که اعتقاد دارند شبکه‌های اجتماعی اثرات مثبت بیشماری دارند و نباید تنها به دلیل برخی مشکلاتی که می‌توان با تعامل با آنها مقابله کرد، حرف از فیلترینگ و مسدودسازی به میان آورد. از نمونه مشخص استفاده درست و مناسب از شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام می‌توان به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد تا جایی که در این دوره انتخابات، تبلیغات میدانی جای خود را به اینترنت و فضای مجازی دادند و شاهد بودیم که استفاده از همین ظرفیت بر میزان مشارکت مردم در رفتن به پای صندوق‌های رأی بسیار تأثیرگذار بود. نمونه دیگر نیز آمار مشارکت بالای مردم در آخرین سرشماری نفوس و مسکن شهری و روستایی بود که شاید کسی گمان نمی‌کرد حتی در روستاها کاربران بیشماری از روش اینترنتی برای ارائه مشخصات خود استفاده کنند و به این ترتیب ایران در رده مناسبی از نظر این شاخصه قرار بگیرد. از سوی دیگر به گفته بسیاری از کارشناسان فعال در حوزه فاوا، شبکه‌های اجتماعی ازجمله تلگرام، اینستاگرام و... می‌توانند در اشتغالزایی نیز تأثیری باورنکردنی داشته باشند. به هرحال دولت یازدهم استقامت بالایی برای ممانعت از فیلتر شبکه‌های اجتماعی داشته و برای اینکه این شبکه‌ها همچنان به روی کاربران باز باشد دست به هر تلاشی زده است تا آنجا که دولت تدبیر و امید حتی بحث انتقال سرورها را نیز به میان آورده است؛ کاری که گروه‌های مخالف باز بودن این شبکه‌های اجتماعی، بشدت بر انجام آن پافشاری داشتند اما گویا بتازگی نظر برخی از آنها تغییر کرده چرا که معتقد هستند حتی اگر سرورتلگرام به ایران هم بیاید باز نیز اتفاق خاصی نمی‌افتد. با وجودی که هنوز دقیقاً مشخص نیست برخی مخالفان دولت چه رویه‌ای را می‌خواهند در پیش بگیرند، یک موضوع مسلم است و آن هم اینکه طبق برآوردها حالا دیگر فیلتر هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی جواب نخواهد داد همان طور که گفته می‌شود با فیلتر شدن سرویس «وی‌چت»، تعداد کاربران این شبکه اجتماعی تغییر چندانی نداشته و این بدین معناست که فیلترینگ تنها کاربران را به سمت فیلترشکن‌ها هدایت می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۸۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی

بی‌بی‌سی در روز‌های اخیر که اخبار مقابله خشن پلیس امریکا با معترضان به جنایات رژیم خبیث صهیونیستی در صدر اخبار جهان است، تلاش کرد با یک خبرسازی غیرحرفه‌ای، اخباری پیرامون فوت نیکا شاکرمی منتشر کند. اخبار و سند منتشر شده از سوی بی‌بی‌سی، اما با تمسخر کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بود. جعل سند انجام شده آنقدر غیرحرفه‌ای است که کاربران ده‌ها نکته از این جعل به اشتراک گذاشتند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم. 

 محمد اکبرزاده:
سوتی و تناقضات بی‌بی‌سی در خبرسازی جدید اونقدر مضحک و فاحش هست که مجبور شده یه راه در رو برای خودش بذاره! سؤال اینه که با این خبرسازی دنبال چی بوده که حاضر شده به این بی‌آبرویی بزرگ تن بده؟ [در متن خبر بی‌بی‌سی آمده است: «بی‌بی‌سی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد در این باره مطمئن باشد.]»

مهدی محمدی:
ضرورت فوری لطمه زدن به تأثیر شگفت عملیات وعده صادق بر افکار عمومی ایران و سپس آغاز مناقشه برانگیز عملیات پلیس در مقوله حجاب، اجرای یک پروژه جدید روانی برای تحریک جامعه در حوزه زنان را کاملاً پیش‌بینی پذیر کرده بود. قدم بعدی ممکن است یک واقعه فیزیکی برنامه‌ریزی شده کف خیابان باشد. 

 محمدجواد اخوان:
هر چقدر هم سند درست کنید و فوت نیکا شاکرمی را گردن نظام بیندازید، فایل‌های جعلی و فتوشاپی نمی‌تواند آن چه را در روز روشن در دانشگاه‌های امریکا و اروپا رخ می‌دهد، از چشم جهانیان پنهان کند. 

 علی چاهخوزاده:
انتشار گزارش BBC درباره نیکا شاکرمی در بحبوحه تظاهرات دانشجویان در امریکا، جنگ غزه و پاسخ ایران نشان از آن دارد که انگلستان قصد دارد تمام تلاش خود را به کار گیرد تا مخالفت با صهیونیست‌ها از صدر رسانه‌ها کنار رود و البته بتواند جایگزین امریکا شود که امری محال خواهد بود.

 امین میمندیان:
حالا همین جماعت، سر آرمیتا گراوند حرف هیچ شاهد و هیچ دوربین و والدین طرف و هیشکی رو قبول نداشتند. الان سر گزارش بی‌بی‌سی که نه شاهد داره، نه سند داره، نه عکس داره، نه حتی همون نامه کذا نسخه اصلیشه، نه حتی خود BBC گفته ازش مطمئنم؛ اینا میگن درسته و جمهوری اسلامی داره دروغ میگه. #نیکا_شاکرمی

 سید علیرضا آل‌داود:
خودکشی نیکا شاکرمی ابعاد زیادی دارد که بسیاری از آنها به دلیل رعایت شأن این فرد و خانواده وی گفته نشده است. نجابت نظام در صیانت از آبروی افراد همراه با صبر است. فریب نارسانه بی‌بی سی را نخورید!

 کاربری با نام «ایلجان»:
نیکا شاکرمی رو اول بازداشت کردن، بعد بهش تجاوز کردن، بعد کشتنش و بعد چندساعت بعد از این ماجرا‌ها مادرش ساعت ۱۱:۳۰ شب باهاش تلفنی حرف زده؟! بی‌بی‌سی به صورت مستند بازگشت مردگان رو اثبات کرد. سبحان‌الله!

 علی علیزاده (با اشاره به توییت آذر منصوری):
هیچ خبر غیرمستندی از BBC و اینترنشنال به تنهایی توان ایجاد بحران امنیتی در فضای ایران را ندارد. آنچه اجازه می‌دهد این اخبار بحران‌ساز شوند، تأیید ضمنی، ضریب دادن و مشروعیت بخشیدن به این اخبار توسط نیرو‌های داخلی است. از این منظر، بخشی از اصلاح‌طلبان رسماً مکمل پروژه‌های ایران ستیزانه رسانه‌ای غرب شده‌اند.

محمد رستم‌پور:
از سه نویسنده گزارش بی‌بی‌سی فقط یک نفر شناخته شده است، «برترام هیل». برترام، آوریل سال پیش، جایزه مستند تحقیقی سازمان عفو بین‌الملل را از آن خود کرده است. سازمان عفو بین‌الملل در اتهام‌زنی و پرونده‌سازی علیه ایران، سابقه‌ای طولانی دارد. ‎#نیکا_شاکرمی

 محمد فراهانی:
در سندی که بی‌بی‌سی به نقل از مأموران منتشر کرده آمده که نیکا شاکرمی ساعت ۸:۱۵ شب بازداشت شده، اما مادر نیکا همان موقع در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود آخرین بار حدود ساعت ۱۱:۳۰ با نیکا صحبت کرده. چطور نیکا ساعت ۸ بازداشت شده، اما ساعت ۱۱:۳۰ با مادرش تماس داشته؟

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!
  • از «نیکا» تا «یسنا»
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد
  • این زن بخاطر نوع لباسش به ۱۱سال زندان محکوم شد
  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی